88424-cats.jpg

İsrail gizlemişti: Hizbullah'ın Erbain operasyonunda 22 Siyonist askerin öldürüldüğü ortaya çıktı

Al-Mayadeen haber kanalı Perşembe gecesi Avrupalı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Hizbullah'ın İsrail'in 8200 birliğine karşı düzenlediği Erbain operasyonunda 22 Siyonist askerin öldürüldüğünü duyurdu.

13 Eylül 2024 Cuma
İNTİZAR - Al Mayadeen'in haberine göre Avrupalı güvenlik kaynakları, Lübnan Hizbullah hareketinin Siyonist ordunun Galileo üssündeki 8200 birliğine gerçekleştirdiği saldırının çok başarılı olduğunu açıkladı.
 
Söz konusu saldırının çok sayıda İsraillinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlandığını vurgulayan bu kaynaklar, bu saldırı sonucunda 8200 birliğindeki İsrail istihbarat biriminden 22 kişinin öldüğünü ve 74 kişinin de yaralandığını söyledi.
 
Bu arada Siyonist rejim medyası Perşembe günü, Siyonist rejim ordusunun 8200 biriminin komutanının bugün istifa ettiğini açıkladığını duyurdu.
 
Daha önce güvenilir kaynaklar Al-Mayadeen'e Hizbullah'ın “Erbain” operasyonu sırasında 8200 İstihbarat Birimine kesin olarak ulaşmayı ve hedef almayı başardığını söylemişti. Operasyon, direnişin üst düzey komutanı 'Fuad Şükr'ün öldürülmesine yanıt olarak gerçekleştirilmişti.
 
Bu kaynaklar, Lübnan'daki İslami direniş tarafından fırlatılan en az 6 insansız hava aracının Siyonist rejimin hava savunmasını delmeyi başardığına işaret ederek, 6 insansız hava aracının Tel Aviv yakınlarındaki işgal altındaki toprakların derinliklerinde bulunan Gilot üssündeki hedeflerini yüksek isabetle vurduğunun tam olarak teyit edildiğini vurguladı.
 
Ayrıca güvenilir kaynaklar Al-Mayadeen'e, operasyonun ardından işgalcilerin üssün etrafında birkaç kilometre derinliğinde sıkı bir güvenlik çemberi oluşturduğunu söyledi.
 
Bu kaynaklara göre, bu sıkı güvenlik çemberi birkaç saat sürdü ve böylece “hem askeri hem de sivil personelin üsse yaklaşması veya girmesi yasaklandı”.
 
Güvenilir kaynaklar ayrıca Al-Mayadeen'e, İsrail güvenlik, ordu ve medyasının tam sessizliğine rağmen Erbain Günü operasyonunun Hizbullah için hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde başarılı olduğunu söyledi.
 
Bu arada Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Erbain Günü operasyonunun başlamasından saatler sonra, Beyrut'un güney banliyölerinde çok sayıda sivilin öldürülmesi ve şehit edilmesine karşılık verilecek ilk hedefin İstihbarat Birimi 8200'e bağlı Gilot üssü olduğunu açıkladı. İsrail askeri birimi Tel Aviv yakınlarındaydı. Bu operasyonun ikinci hedefi ise Lübnan'a 75 km, Tel Aviv'e ise 40 km uzaklıkta bulunan “Ein Shamr” hava savunma üssüydü.
 
Seyyid Hasan Nasrallah, önemli sayıda insansız hava aracının bu iki hedefe ulaştığını, işgalcilerin bu konuyu gizli tuttuğunu ancak günler ve gecelerin gerçeği ortaya çıkardığını vurguladı.
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar